Sydney

Tips voor werken in het buitenland

Stel, je bent aan het reizen in Europa of Australië en het geld begint langzamerhand op te raken. Je kunt er voor kiezen om naar huis te gaan, maar je kunt ook gaan werken in het buitenland. Met de onderstaande tips moet dat zeker goed komen.

Australië

Als je in Australië aan het reizen bent, kun je er voor kiezen om een paar weken op een ranch te werken. Ik heb gesproken met Jelle die een half jaar in Australië reisde. “Na een paar maanden was het geld op, dus ben ik een maand lang gaan werken op een ranch. De ervaring was geweldig en het verdiende best goed. Reizen in Australië kan namelijk best prijzig zijn. Ik verdiende op de ranch 20 australische dollars. Ook mocht ik bij de mensen thuis eten en slapen! Het waren wel zware dagen, maar het was zo gaaf. In een maand had ik al gauw 4000 australische dollars gespaard (ongeveer €2500).”

Europa

Mocht je in Europa op vakantie zijn of aan het reizen zijn, dan kun je voor een gave ervaring ook gaan werken in het buitenland. Een baantje in de horeca is erg populair onder jongeren. Let erop bij CV maken dat je jouw buitenlandervaring er duidelijk op zet. In bijna alle landen is er wel vraag naar horeca personeel. Let er wel op dat je misschien niet zoveel zult verdienen als je in Nederland doet. Van barman in Albufeira tot werken in een gezellig bistrootje in Parijs.

Solliciteren

Solliciteren in het buitenland gaat vaak een stuk anders dan in Nederland. De basis is hetzelfde, maar vaak is er geen sollicitatiebrief nodig. Je CV is altijd handig om bij je te hebben. Vaak ben je na een gesprek al aangenomen; mocht het van beide kanten bevallen. Werken in het buitenland brengt alleen maar voordelen met zich mee. Zo verdien je geld om langer te kunnen reizen en staat het geweldig op je CV.