Vakantie thuis

2020: maak er een onvergetelijke vakantie van in eigen land!

Het was door de coronacrisis nog nooit zó onzeker of onze vakantieplannen wel door konden gaan. Hoewel veel mensen toch nog in staat waren om vakantie in het buitenland te vieren, hebben ook heel veel mensen hun plannen afgezegd. Omdat de veiligheidsrisico’s in de desbetreffende landen gewoon te groot waren of omdat ze simpelweg het risico niet wilden nemen. Bovendien is vakantie vieren in het buitenland nu ook heel anders dan je gewend bent. Op sommige plaatsen zijn de horecagelegenheden nog gesloten, is er geen sprake van extra recreatie voor de gasten en mag er op gezette tijden gezwommen worden. Bovendien moeten er vaak mondkapjes gedragen worden. 

Sommige mensen verkiezen dan ook een vakantie in eigen land. Hier weet je wat de maatregelen zijn en ben je ook niet verplicht om in thuisquarantaine te gaan als je uit een risicogebied komt. Food near me genoeg te vinden! Heel veel voordelen dus. Maar hoe maak je hier een onvergetelijke vakantie van? Kan je ook wel genieten van je vakantie als je gewoon thuis blijft? Natuurlijk wel! In dit artikel zetten we enkele tips voor je op een rijtje. 

Probeer nieuwe smaken uit 

Bij een fijne vakantie hoort natuurlijk ook het (letterlijk) proeven van nieuwe culturen. Daarom is het leuk om een keer een culinair rondje door de wereld te maken. Alleen vanuit je eigen huis. Zet de constante vraag ‘watetenwevandaag’ om naar ‘uit welke wereldkeuken eten we vandaag?’ 

Kies je voor Thais? Italiaans? Of misschien zelfs wel Japans? Mogelijkheden genoeg. In de meeste grote steden vind je ontzettend veel diverse restaurants. Kies een keer voor een cuisine die je niet kent en laat je verrassen door bijzondere gerechten. Zo waan je je toch nog in het buitenland. Bovendien geeft eten bestellen je al dat enorme luxe gevoel van even ‘niets hoeven’. Lekker genieten en niet uren in de keuken staan. 

Plan leuke uitstapjes 

Ondanks de coronacrisis is er momenteel nog genoeg te doen in Nederland. Het advies is om drukke plaatsen zoveel mogelijk te vermijden. Ga daarom op een relatief rustige (regenachtige) dag naar het pretpark of de dierentuin of juist op een warme dag naar het museum. De kans is groot dat het dan heerlijk rustig is en jullie je prima aan de getroffen maatregelen kunnen houden. Bovendien is het ook nog eens heel leuk om dit als gezin te ondernemen. Uitstapjes maken de vakantie. In de avond maak je gebruik van home delivery food amsterdam Butlon.com of ga je in de buurt Enschede eten. Zo top je deze geweldige dag helemaal af! 

Wil je de bovenstaande (drukkere) plaatsen zoveel mogelijk vermijden? Trek er dan lekker veel op uit met de fiets of bezoek te voet verschillende mooie natuurlocaties in Nederland. Het zal je nog verbazen hoeveel prachtige natuurwonderen je in ons land kunt vinden. 

Vier vakantie in eigen tuin 

Natuurlijk hoef je er niet per se op uit om van dat ultieme vakantiegevoel te genieten. Wanneer je tot een van de mazzelaars met eigen tuin behoort zijn er genoeg mogelijkheden om vakantie in eigen tuin te vieren. Investeer in een prachtig opzetzwembad, leg het terras goed aan en plaats enkele mooie tropische bloemen in de tuin. Dat geeft niet alleen een geweldige uitstraling aan de tuin, maar zo ben je ook nog eens geweldig voorbereid op (hopelijk) mooi zomers weer. Dat wordt genieten!