Tenerife, Spanje

De leukste eilanden in Europa

Ben je op zoek naar een leuke eilandbestemming, maar wil je niet al te ver vliegen? Lees dan gauw verder, want wij hebben de leukste eilanden van Europa voor jou op een rij gezet!

Spaanse eilanden

Spanje kent veel mooie eilanden verdeeld over twee verschillende eilandengroepen: De Balearen en de Canarische Eilanden.

Onder de Balearen vallen vier hoofdeilanden die bewoond zijn: Mallorca, Ibiza, Menorca en het wat kleinere, maar o-zo-mooie Formentera. Deze laatste bestemming kun je heel goed combineren met een vakantie naar Ibiza.

De Canarische Eilanden bestaan uit maar liefst zeven grote eilanden en nog zes kleinere eilanden. De zeven grotere eilanden zijn: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma en de wat minder bekende El Hierro en La Gomera.

Griekse eilanden

Griekenland is de perfecte vakantiebestemming als je graag één of meerdere eilanden wilt verkennen. Dit land heeft namelijk meer dan 6000 eilanden. Uiteraard zijn deze niet allemaal geschikt voor een zonvakantie, maar er zijn genoeg mooie opties!

Cycladen en Dodekanesos vormen deze samen de Zuid-Egeïsche Eilanden. Tot de eilandengroep Cycladen behoren onder andere Santorini, Mykonos, Paros en Naxos. Bij Dodekanesos vind je bijvoorbeeld Kos, Rhodos en Karpathos.

Verder heb je nog de Sporaden, de Noord-Egeïsche Eilanden, de Ionische Eilanden, de Saronische Eilanden en niet te vergeten Kreta. Bij de Ionische Eilanden horen een aantal schitterende eilanden, zoals Zakynthos, Kefalonia en Lefkada.

Italiaanse eilanden

Italië is ook áltijd een goed idee. Heerlijke pizza’s, Italiaans ijs en prachtig gekleurde stadjes. De eilanden van Italië zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Twee bekende eilanden zijn Sardinië en Sicilië, maar ook Elba, Capri en Procida zijn schitterende bestemmingen.

Portugese eilanden

En dan Portugal… Nog zo’n mooie vakantiebestemming! De Algarve is een ontzettend populaire plek om je vakantie te vieren, maar Portugal heeft ook meerdere eilanden die je echt een keer moet aandoen! De eilanden van Portugal liggen best ver de oceaan in, maar zijn met zo’n 4 uur vliegen nog prima te doen. Je kunt kiezen voor een prachtige vakantie naar Madeira of je kunt gaan eilandhoppen op de Azoren.

Overige eilanden in Europa

Andere eilanden die leuk zijn om te bezoeken zijn Malta, Cyprus en het kleine Kroatische eiland Brač. Succes met kiezen!