Aruba Palm Beach

Aruba

Aruba, of ‘One Happy Island’ zoals de slogan van het eiland luidt ligt op 9 uur vliegen van Nederland. Een klein stukje tropisch Nederland in de Caraïben. Waar je op vakantie bent en je je tegelijk een beetje thuis voelt. Mooier kan het toch niet?

Aruba is een typisch Caraïbisch eiland met prachtig weer. Het is er bijna elke dag rond de 30 graden. Het regent er niet veel. Met prachtige stranden, heerlijk eten, extreme luxe in de talloze Amerikaans georiënteerde hotels, een bruisend nachtleven en niet te vergeten de prachtige koraalriffen waar gesnorkeld en gedoken kan worden.

Het meest opvallende strand is ongetwijfeld Palm beach. Een strand met bijzonder veel hotels en duidelijk het meest toeristische stukje van Aruba. Niet voor niets zijn de hotels aan dit strand gebouwd, want als er ergens een mooi stuk strand is dan is het wel hier. Het strand is enkele kilometers lang en voldoet aan alle verwachtingen die je kan hebben over een strand in de Caraïben. Hagelwit fijn zand waarop het heerlijk lopen is. Blauw en transparant water, een mooie golfslag en prachtige uitzichten. Je kan hier heerlijk tot rust komen en zonnebaden. Maar vergeet niet om ook een kijkje te nemen onder water. Bij het snorkelen opent zich een onderwaterwereld vol met vissen. Je hoeft er niet ver de zee in voor te gaan. De vissen zwemmen vlak voor je neus.

Wil je echt meer van deze onderwaterwereld zien, dan biedt Aruba nog meer, en mooiere opties om heen te gaan. Huur een auto om naar Baby beach te rijden.de afstanden op dit kleine eiland zijn niet groot. Naar Baby beach ben je maximaal een half uur onderweg. Het is een baai aan het oostelijk gedeelte van het eiland waar onder water werkelijk een spektakelstuk te zien is. Gekleurde vissen in allerlei soorten en maten. En dat terwijl je je maar enkele 10-tallen meters van het strand bevindt. Met andere woorden, je hoeft geen geoefende duiker te zijn. Dit is voor iedereen bereikbaar. Neem je camera mee! Hier kan je de foto’s maken om je Instagram te vullen.

Naast zwemmen en zonnebaden, kan je je als gast in een van de hotels aan Palm beach heerlijk laten verwennen. De van alle comfort voorziene hotels hebben allen uitstekende restaurants. Hier kun je het eten uit alle windstreken van de wereld proeven. Maar probeer ook eens het lokale eten met een enorme keus aan vis en schaaldieren.

Aruba, inderdaad ‘One Happy island’.