Benidorm strand

Benidorm

De bijnaam ‘Manhattan aan de Middellandse zee’ heeft Benidorm niet voor niets gekregen. Bij aankomst zie je van de verte al de hoge hotels op die in het centrum van Benidorm staan. Een stad die, evenals die andere stad waarnaar zij haar bijnaam dankt, nooit slaapt. Het weer in de zomer is meestal rond de 30 graden en de statistieken laten zien dat er in de zomer gemiddeld niet meer dan 3 dagen regen worden geteld. En dat maar minder dan 3 uur vliegen van Nederland. Waar wacht je nog op?

Behalve het aangename weer zijn er 2 redenen om als toerist naar Benidorm te gaan. De eerste is het bruisende nachtleven en de tweede de stranden. Benidorm heeft twee lange stranden, Playa de Poniente en Playa de Levante. Deze 2 stranden worden gescheiden door een grote rots die gemakkelijk te voet te bereiken is. Op de rots is een platform gebouwd, het ‘Balcón del Mediterráneo ‘. Een toeristische attractie van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de beide stranden en natuurlijk op de Middellandse zee. De zandstranden zijn breed en in de zomermaanden is het water zeer aangenaam van temperatuur. Hoewel deze stranden alles biedt aan gezinnen met kinderen, is er voor toeristen die meer vertier in het nachtleven zoeken, veel te vinden in Benidorm. Vooral aan de kant van Playa de Levante bevindt zich een brede boulevard met pubs, cafés, restaurants en clubs. Het ‘nachtleven’ begint al vroeg in de middag als de pubs met livemuziek de toeristen proberen te lokken. En dat lukt. Vanaf de middag staan de kroegen al vol met de ladingen toeristen. In het hoogseizoen kan je tot laat op de boulevard feest vieren. En als dat nog niet genoeg is, dan gaat het feest verder in het stadscentrum nog tot de late uurtjes door. Het nachtleven is verspreid over het hele centrum.

Ook voor toeristen die minder op zoek zijn naar actie heeft Benidorm meer dan genoeg te bieden. Het gebied rondom Playa de Poniente, het oude centrum heeft een traditionele sfeer. Hier komt de toerist die op zoek is naar een relaxte sfeer aan zijn trekken. De heerlijke terrasjes, de uitnodigende tapasbars en livemuziek en een rustig drankje in de avond. Aan deze kant van de stad is het allemaal te vinden.

Voor wie op zoek is naar historie in Benidorm. Hier onder een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  • De toren van Punta del Cavall, in de buurt van het natuurreservaat Sierra Helada.
  • Tussen de 2 bekende stranden, Playa Playa de Poniente en Playa de Levante, ligt de Mirador de la Puna del Canfali. Deze citadel is gebouwd ter bescherming tegen Algerijnse en Berber-piraten van de 14e tot de 16e eeuw.
  • De 18e-eeuwse Sant Jaume i Sante Anna kerk is gebouwd op de bevindt zich de Canfali-heuvel en werd gebouwd ter ere van Maria, beschermheilige van Benidorm.
  • Voor de kust ligt het eiland, Illa de Benidorm, een natuurreservaat dat per boot kan worden bezocht. Volgens de legende is dit eiland afkomstig van een enorme rots die komt van de top van de nabijgelegen berg Puig Campana. Tijdens de veldtocht van Karel de Grote, werd met zijn zwaard een stuk rots afgehakt, dat vervolgens van de berg de zee ingleed.

 

Benidorm is een van de meest complete toeristische oorden van Spanje. Waar je ook van houdt, als toerist zal je het hier vinden.