Bulgarije strand

Sunny Beach

Bulgarije heeft meer dan 300 zonnige dagen per jaar. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 ° C. En dan ligt het grootste vakantieoord van Bulgarije, Sunny Beach genaamd, ook nog eens aan de Zwarte Zee. Alle voorwaarden dus voor een heerlijke vakantie. Daarnaast is Bulgarije ook nog eens zeer betaalbaar. Geen wonder dat de 300.000 bedden, die Sunny Beach telt, in de zomer allemaal geboekt zijn. Meer en meer vakantiegangers die vroeger hun vertier zochten op plekken als Mallorca of Lloret de Mar gaan nu naar Sunny Beach. Voordeel voor deze feestgangers is dat de lokale overheid in Sunny Beach toestaat dat er tot laat gefeest kan worden. Hoewel voor Bulgaarse standaarden de prijzen voor eten, drinken, uitgaan, watersporten en accommodatie boven het gemiddelde zijn, is het goedkoper dan in Nederland.

De beste tijd om een reis te boeken naar Sunny Beach is van juni tot en met september. Als je het niet erg vindt dat het water iets koeler is, dan kan ook al in mei, het voorseizoen, van aangename temperaturen genieten en meteen profiteren van de lage prijzen. Vanaf oktober wordt het snel koeler en in de winter vriest het er vaak.

De grootste reden om naar dit oord te komen is natuurlijk het mooie 8 kilometer lange en 100 meter brede strand. Het strand biedt elk type toerist een fijne plek om zijn vakantie door te brengen. Het zuidelijke stuk van het strand, aan de kant van Nessbar, is rustig en hier vindt je vooral de gezinnen met kinderen. Hoe noordelijker je op het strand komt hoe levendiger het wordt aan de waterkant met talloze clubs, bars en disco’s. Vooral dit deel is in trek bij de jongere, vrijgezelle vakantieganger die op zoek is naar een feestvakantie. Sunny Beach heeft meer dan 150 restaurants en eetgelegenheden. Het aanbod varieert van fast food tot aan luxde restaurants met een mix van europese en heerlijke oriëntale – lokale Bulgaarse – gerechten.

Bekende clubs, disco’s & bars

De Cacao Beach Club werd in 2011 uitgeroepen tot de 89 beste club van de wereld door DJ-magazine ‘DJ Mag’. Hou je van house en van live optredens van top DJ’s zoals Armin Van Buuren, David Guetta, Dubfire, Tiesto of Audio Fly? Dan moet je hier geweest zijn. De optredens zijn vooral in juli en augustus. De Cacao Beach Club ligt in de duinen ten zuiden van Sunny Beach richting Nassbar.

Lazur is een club die al 40 jaar bestaat en nog steeds een van de grootse clubs en een publiekstrekker op Sunny Beach. Met 2 verdiepingen, een open air terras, 12 bars en een pool (!) krijgt de gemiddelde vakantieganger waar voor zijn geld. Op één verdieping worden vooral Bulgaarse hits gespeeld. In het hoofdgedeelte treden vaak internationale dj’s op. Daarnaast worden er vaak verschillende themafeesten georganiseerd. De Lazar Club ligt naast de belangrijkste feeststraat in de buurt van het reuzenrad. De club is in het vakantieseizoen elke dag geopend van 22-6 uur.

Den Glade Viking Bar (“De gelukkige Viking”) is een plaats waar vooral vakantiegangers uit Scandinavië komen om te feesten. Als je een kroegentocht doet, dan is deze club altijd het hoogtepunt. Den Glade Viking ligt midden in het centrum van Sunny Beach en is elke dag vanaf 23 uur geopend tot vroeg in de ochtend.

De Graffiti Club bestaat al lang en is een erg populaire club. Het ligt dichtbij het strand. De Graffiti Club heeft een happy hour met op sommige dagen onder anderen gratis cocktails voor de dames. De club gaat voor zonsondergang al open, maar het feest gaat pas echt los rond middernacht.